top of page

Scheertips (voor mannen)

1) Was je gezicht Het beste moment om te scheren is direct na het­ douchen omdat stoom en warm water de haartjes zachter maakt. Was je huid voor elke scheerbeurt en gebruik af en toe een exfoliator. Deze verwijdert dode huidcellen en voorkomt ingegroeide haren. Bij droogscheren met een elektrisch scheerapparaat niet vooraf douchen, omdat voor deze methode de baard na het douchen juist te week is. 2) Gebruik een scheerproduct Laat het scheershuim of de scheercreme even inwerken: hoe langer het inwerkt, hoe zachter de haren worden en des te makkelijker het scheren gaat. 3) Gebruik een scherp mesje Een bot mesje kan de huid lelijk beschadigen. Tijdens het scheren moet het mesje regelmatig onder de kraan gespoeld worden. Resten van schuim en haartjes maken het scheren moeilijker en vergroten de kans op wondjes. 4) Gebruik twee handen Gebruik tijdens het scheren beide handen: de ene hand om de huid strak te trekken, de andere om te scheren. Maak rustige bewegingen en oefen geen druk uit. Scheer bij voorkeur met de haargroei mee. 6) Spoel je gezicht goed af Om restjes schuim en haartjes te verwijderen, spoel je je gezicht goed af met lauw water. Daarna met een schone handdoek droogdeppen. 7) Kalmeer de huid Scheren blijft stress voor de huid. Breng daarom na afloop een aftershave-balsem aan om hem te kalmeren. Kies bij voorkeur een product zonder alcohol. 8) Scheer je niet te vaak Scheer met mate. Tenzij je behoort tot de categorie 'uiterst bebaarde mannen' is elke 2 tot 3 dagen is een goede leidraad.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page