top of page

Hygieneprotocol Corona

Onderstaand een behoorlijk uitgebreid overzicht van maatregelen die ik heb getroffen om veilig te kunnen werken. Misschien een geruststelling voor de klanten die het toch nog best spannend vinden.

Zelf zeg ik de behandeling af bij een van de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38° C), koorts (vanaf 38° C) of benauwdheidsklachten. Dit doe ik ook als iemand in mijn thuissituatie die klachten heeft. Verder neem ik iedere morgen mijn temperatuur op.

Ik neem altijd vooraf contact met je op om aan te geven dat er hygiënemaatregelen worden genomen in de salon. Ik geef daarbij duidelijk aan dat je met (lichte) klachten thuis moet blijven (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38° C), koorts (vanaf 38° C) en of benauwdheidsklachten. Dit is ook het geval als iemand in jouw thuissituatie dergelijke klachten heeft.

Je komt alleen naar de salon. Ik neem bij binnenkomst een intake af en bespreek nogmaals de gezondheidsregels. We geven géén hand bij ontvangst.

Je moet zelf je jas en eventuele bovenkleding ophangen. De kapstok en eventuele kleerhangers worden na elke gebruiker gereinigd. Je gebruikt bij binnenkomst een handgel met alcohol (70%). Ik zorg dat hier voldoende van in pompjes aanwezig is. Ik beperk me tot de behandeling. Ik bied je dus geen koffie of thee aan.

Sommige behandelingen zal ik nu niet uitvoeren. Dit betreft met name visagie. Als je dus gewend was een lichte dagmake-up te krijgen na de behandeling kan dit nu helaas niet.

Ik reinig na elk klantbezoek de cabine en alle oppervlakten waar contact mee is/kan zijn geweest. Dus bijvoorbeeld ook de buitenkant van flesjes/tubes en armleuningen van de stoel en de stoel zelf, maar ook andere gebruikte materialen. Ik gebruik stoelhoes, handdoeken en dekens éénmalig en was deze op minimaal 60 graden.

Ik was mijn handen voor de start van de behandeling, en tijdens de behandeling wanneer noodzakelijk.

Ik draag zoveel mogelijk handschoenen en een mondkapje en maak gebruik van een scherm van plexiglas tijdens de behandeling (zie foto).

Aan het einde van de behandeling desinfecteren zowel jij als ik weer onze handen. Ik zal een tikkie sturen of een foto van de factuur appen, zodat contactloos betaald kan worden.

Dit protocol is een goedgekeurde branche-uitwerking van RIVM-richtlijnen met enkele aanvullingen voor extra veiligheid.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page