top of page

Wonderolie?

Wondermiddelen bestaan jammer genoeg niet. Toch zou je de etherische olie van de Tea Tree een wondermiddel kunnen noemen.

teatree_olie.jpg

Tea Tree olie is insectenwerend en neutraliseert het gif van de meeste kleine insecten. Tea Tree olie heeft een enigszins verdovende, dus pijnstillende werking, die vooral tot uiting komt bij behandeling van snij, schaaf- en brandwonden. De antiseptische werking is twaalf maal sterker dan die van Fenol, een chemisch desinfectans, dat algemeen wordt gebruikt. Werkt zeer effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen en doodt van een groot aantal bacterieen alle stammen evenals van een aantal veel voorkomende schimmels.Ook heeft de olie een sterke immuun stimulans, d.w.z. het stimuleert het eigen afweersysteem. Zelfs ter bestrijding van de zogenaamde ziekenhuisbacterie, blijkt tea tree olie beter dan de reguliere methoden.

Tea tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van de tea tree middels stoomdistilatie. Deze tea tree komt van oorsprong uit Australië. Daar wordt de olie al van oudsher door de Aboriginals gebruikt.

Waar kun je tea tree olie allemaal voor gebruiken:

Kalmerend en herstellend bij zonnebrand

Tegen kalknagels

Tegen hoofdluis

Als sterk ontsmettend schoonmaakmiddel in het huishouden (ipv chloor)

Tegen bladluis

Tegen vlooien

Tegen roos

Bacteriedodend en herstellend bij acne

Tegen slechte adem

Tegen (voet)wratten

Tegen voetschimmel (zwemmerseczeem)

Desinfecterend en pijnstillend bij blaren

Bacteriedodend bij blaasontsteking

Tea tree olie is in de meeste gevallen verdund of onverdund aan te brengen op het te behandelen gebied.

Bij veelvuldig onverdund gebruik, kan de huid geïrriteerd raken. Stop direct met het gebruik van de olie wanneer je hier last van hebt.

Bij sommige mensen kan er een allergische reactie optreden. Je kunt testen of je allergisch bent, door een klein druppeltje van de olie op de binnenkant van je elleboog te smeren. Als er na 24 uur geen reactie heeft opgetreden, ben je niet allergisch en kun je het gewoon gebruiken.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page