top of page

BHA en AHA


Als je klant van Skin Point bent, heb je me er vast al vaak over gehoord. BHA (Beta hydroxy Acid = Salicylzuur) en AHA (Alpha Hydroxy Acid = Glycolzuur). Dit zijn zuren die gebruikt worden voor het exfoliëren van de huid.

Exfolieren is een heel belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging. En van geen enkel ander product zal je zo snel resultaat gaan zien! Je huid krijgt een frisse uitstraling en wordt egaler.

De werking van een exfoliant

Na het 25e levensjaar wordt het voor de huid lastiger dode huidcellen kwijt te raken. Door het opstapelen van dode huidcellen wordt de huid dof en grauw en neemt de kans op het ontstaan van onzuiverheden en schilfers toe. Doordat een exfoliant de dode huidcellen verwijdert krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien. Maar een exfoliant doet nog meer:

• Het kan zorgen voor collageen productie; dus de huid verstevigt,

• Het kan pigmentvlekken verminderen

• Het voorkomt verstoppingen van de talgklieren: puistjes krijgen zo minder kans,

• Het houdt vocht vast,

• Glycolzuur kan zonneschade verminderen en (in combinatie met een zonnebrandcrème) de kans op het krijgen van huidkanker verminderen.

Glycolzuur (AHA) en Salicylzuur (BHA)

AHA’s zijn in water oplosbaar en BHA’s in vet. Hierdoor zijn producten met AHA beter geschikt voor een droge tot normale huid omdat deze aan het oppervlak werken waar ze onder andere het vochtinbrengend vermogen van de huid en de collageenproductie stimuleren. De producten met BHA zijn beter geschikt voor een vette, gecombineerde tot normale huid die last heeft van puistjes omdat deze tot in de poriën doordringt en de losse huidcellen in de talgklieren bereikt. Daarnaast heeft BHA anti bacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

De percentages

Een voorwaarde voor een goede werkzaamheid van een exfoliant is een voldoende hoge concentratie. Voor de exfolierende werking van Glycolzuur is een concentratie van rond de 8% nodig. Bij concentraties lager dan 5% houdt Glycolic acid vooral vocht vast en werkt het als een antioxidant. Voor een goede werking van Salicylzuur is een concentratie van 1-2% aan te raden.

Het is verstandig het gebruik van een exfoliant langzaam op te bouwen. Op deze manier kun je goed in de gaten houden hoe je huid reageert op dit product. Bijna iedereen is gebaat bij het gebruik van een exfoliant. Afhankelijk van je huidtype kun je uiteindelijk één keer per dag een exfoliant gebruiken.

Door het gebruik van een exfoliant kan de huid wat gevoeliger worden voor zonlicht. Dit komt door het verwijderen van dode huidcellen waardoor de bovenste huidlaag wat dunner wordt. Beschermen tegen zonlicht is dus nog belangrijker wanneer je een exfoliant gebruikt!

Skin Point heeft voor alle huidtypes geschikte exfolianten te koop. Ik adviseer je graag bij de aanschaf en het gebruik ervan!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page